03 Lipanj 2019

ECOFUNCO projekt

ECOFUNCO new logo

ECOFUNCO (stari akronim bio je ECOAT) je istraživački i inovacijski projekt financiran u okviru Zajedničke tehnologijske inicijative za bio-industriju (Joint Technology Inititative for Bio-based Industry - JTI BBI). Projekt okuplja 17 institucija i tvrtki iz Italije, Izraela, Njemačke, Španjolske, Belgije, Velike Britanije, Turske i Hrvatske. Projekt je započeo 1. svibnja 2019., a planirani završetak je 30. travnja 2022. godine. 

Cilj projekta ECOFUNCO je odabrati i ekstrahirati funkcionalne molekule (proteini, polisaharidi) iz široko dostupne biomase niske vrijednosti kao što su rajčica, mahunarke, suncokret itd. za razvoj novih ambalažnih materijala na biološkoj osnovi koji se primjenjuju na dvije različite podloge (na bazi celuloze i plastike), s poboljšanim karakteristikama u usporedbi s trenutno dostupnim proizvodima te s održivijim mogućnostima kraja uporabnog vijeka.

Proizvodi koji će se razvijati u projektu su:

  • Antimikrobno-antioksidacijski premazi na bazi hitinih nanofibrila i / ili hitosana, funkcionalni MC, za celulozna tkiva (osobna njega), papir i karton (pakiranje za svježe proizvode kao što su tjestenina, posuđe), tkani i netkani (sanitarni), plastični supstrati (biološki) -poliestera) za aktivno pakiranje.
  • Formulacije na bazi hitina za premaze koji odbijaju vodu (papirnate čaše, servisni papir itd.), Barijera vodene pare (ambalaža) i zaštitna svojstva (neprehrambena ambalaža).
  • Zaštitno ljepilo na bazi proteina za višeslojnu ambalažu hrane (na bazi bio poliestera), sa održivim opcijama završetka uporabnog vijeka (kompostiranje, mogućnost recikliranja)

Bio-Mi sudjeluje u projektu kao voditelj šestog radnog paketa (WP6) koji će biti odgovoran za povećanje i validaciju premaza na plastičnim podlogama. 

Više informacija o projektu dostupno je na sljedećoj poveznici: https://cordis.europa.eu/project/rcn/222688/factsheet/en te na službenoj stranici projekta: http://www.ecoat.eu

bbi projekti i obzor loga

Ovaj je projekt financiran sredstvima Zajedničke tehnološke inicijative bio industrije (BBI JU) u okviru programa Europske unije za istraživanje i inovacije Obzor 2020. prema Sporazumu o dodjeli bespovratnih sredstava br. 837863. Inicijativa za bio industriju dobila je potporu u okviru programa Europske unije Obzor 2020. i Konzorcija za bio industriju (BIC).

Kontakti

bio-mi d.o.o.
Telefon:  00 385 (0) 51 583 205 (hala)

Email:   Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

 

ADRESA

Sjedište:
Primorsko-goranska županija
51 211 MATULJI
Put Brdo 15
 
Proizvodnja:
Primorsko-goranska županija
51 211 MATULJI
Cesta dalmatinskih brigada 17

PODATCI O PODUZEĆU

MATIČNI BROJ:

04791860

OIB:

43437992269

PREDSTAVNICI:

Filip Miketa
Ivona Miketa

 

Gdje smo?

bio-mi.eu koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo i pratio statistiku posjeta. Klikom na 'Slažem se' dajete nam dopuštenje postavljanja kolačića na Vaše računalo.
Slažem se