24 Svi 2019

USABLE PACKAGING

usable packaging logo

Usable Packaging (Unlocking the Potential of Sustainable Biodegradable Packaging) je istraživački projekt financiran u okviru Zajedničke tehnologijske inicijative za bioindustriju (JTI BBI) programa Obzor 2020. Projektni konzorcij sastoji se od 25 organizacija iz jedanaest zemalja, Španjolske, Italije, Belgije, Francuske, Švicarske, Grčke, Turske, Portugala, Poljske, Ujedinjene Kraljevine i Hrvatske. Usable Packaging projekt službeno je počeo 1. lipnja 2019. i završava 31. svibnja 2022. godine.

Cilj je projekta razviti plastičnu ambalažu visokih performansi kroz održivi i, u potpunosti, kružni lanac vrijednosti, a izvor sirovine, biomase, dolazi iz otpada ili sporednih proizvoda prehrambene industrije. Na taj način dobit će se niz biorazgradivih materijala koji omogućuju stvaranje složenih struktura za pakiranje, uključujući laminate i višeslojne filmove, koji će odgovarati funkcionalnostima plastike bazirane na petrokemijskim sirovinama koja je dostupa na tržištu.

USABLE PACKAGING koncept dizajniran je za naknadnu ugradnju u postojeće najmodernije tehnologije obrade ambalaže kontroliranjem kemijskih i fizičkih svojstava osnovnih materijala. U usporedbi s trenutno dostupnim petrokemijskim rješenjima, USABLE Packaging nudi održiv kraj uporabnog vijeka, budući da bi materijali bili biorazgradivi, čime ne bi štetno djelovali na okoliš. Ističe se i potencijal da za dodatnom ekonomskom vrijednosti kroz organsko recikliranje za proizvodnju bioplina, koji će se ponovno koristiti kao sirovina za proizvodnju istih baznih smola za USABLE ambalažu.

Više informacija o projektu dostupno je na portalu Europske komisije CORDIS: https://cordis.europa.eu/project/rcn/223338/factsheet/en i službenoj stranici projekta: https://www.usable-packaging.eu/

bbi projekti i obzor loga

 

Ovaj je projekt financiran sredstvima Zajedničke tehnološke inicijative bio industrije (BBI JU) u okviru programa Europske unije za istraživanje i inovacije Obzor 2020. prema Sporazumu o dodjeli bespovratnih sredstava br. 836884. Inicijativa za bio industriju dobila je potporu u okviru programa Europske unije Obzor 2020. i Konzorcija za bio industriju (BIC).

Kontakti

bio-mi d.o.o.
Telefon:  00 385 (0) 51 583 205 (hala)

Email:   Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

 

ADRESA

Sjedište:
Primorsko-goranska županija
51 211 MATULJI
Put Brdo 15
 
Proizvodnja:
Primorsko-goranska županija
51 211 MATULJI
Cesta dalmatinskih brigada 17

PODATCI O PODUZEĆU

MATIČNI BROJ:

04791860

OIB:

43437992269

PREDSTAVNICI:

Filip Miketa
Ivona Miketa

 

Gdje smo?

bio-mi.eu koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo i pratio statistiku posjeta. Klikom na 'Slažem se' dajete nam dopuštenje postavljanja kolačića na Vaše računalo.
Slažem se